Boşanma Danışmanlığı

Araştırmalar, evliliklerin yarısının ilk yedi yıl içinde sona erdiğini gösteriyor.

Boşanma kararı ile birlikte tüm aile üyelerinin yaşam tarzı değişeceği için birçok zorluk ile mücadele edilmesi gerekmektedir. Bu zorlukların başında da yeni hayata adaptasyon, oluşabilecek maddi ve manevi zorlukların üstesinden gelme yer alır.  Bilimsel araştırmalar boşanmış kadınların %66’sında, erkeklerin ise %33’ünde önemli ruhsal sorunlar yaşanabildiğini göstermektedir.

İstenmeyen ya da sert bir boşanma, bir yetişkini geride kalmış bir gelişim aşamasına döndürebilir veya kişiliğinden beklenmeyen davranışlara itebilir. Bazı yetişkinler tamamen çaresiz, çocukları dahil başkalarının bakımına muhtaç hale düşebilir.  Ailede roller değişebilir,  çocuklar ebeveynin bakımını üstlenirler ve sırdaşı olurlar. Sonuçta, çocukta çarpık bir gelişim ve ebeveynin aracılığı ile edinilmiş yanlış bir gerçek anlayışı ortaya çıkar.

Ayrılma ve boşanmanın hemen sonrasında insanlar, ya kendilerini diğerlerinden soyutlama ya da olağanüstü sosyal yaşam sürdürme modellerinden birini seçerler. Bazı insanlar boşanma ile ilgili olarak mutsuzluk ve öfke duyduklarını kabul etmezler. Her şeye kolaylıkla uyum sağladıklarını ve kendilerine mükemmel bir hayat kurduklarını iddia ederler.  Çeşitli faaliyetlerle meşgul olmak herkese iyi gelebilir. Eğer bunlar başka sorunlardan kaçmak için yapılıyorsa ve yorgunluktan kendisinin ve kendine yakın insanların ihtiyaçları ile ilgilenemiyorsa, bu durum depresyonu ancak bir süre için ertelemeyi sağlar. Sonunda, sorunlar çözümsüz kaldığı için çöküntü kaçınılmaz olur.

Boşanma danışmanlığı tüm bu süreçte kendi duygularınızdan kaçmadan yaşadığınız duygularla bir terapist yardımıyla yüzleşmenizi ve boşanmanın  getirdiği pek çok duygu ve yaşam olayını farkındalık ile ve güçlenerek atlatmanıza yardımcı olur.

Sıkça Sorulan Sorular